laptop

Comunitate Discord

Multi dintre noi au fost ajutati la un anumit punct cheie din cariera de un sfat de la un prieten sau coleg mai experimentat, sau poate cu o recomandare la o companie de unde am invatat foarte multe. Din pacate nu toti au norocul sa se intersecteze cu persoana potrivita la momentul potrivit. Pentru a ajuta profesionistii IT sa descopere noi oportunitati si sa ceara sfaturi de la colegii de bresla, TechPay lanseaza o comunitate Discord privata unde se discuta atat subiecte legate de cariera, cat si subiecte tehnice.

De ce este nevoie de inca o comunitate?

Deja exista cateva comunitati online in domeniul IT din Romania. Din pacate raportul dintre profesionistii cu experienta si cei care sunt abia la inceput, sau chiar nu sunt in domeniu, este foarte mic, astfel majoritatea discutiilor sunt repetitive si lipsite de substanta.

De ce Discord?

Cu toate ca este mai mult asociat cu comunitatea de gaming, Discord are niste facilitati foarte interesante pentru comunitati, cum ar fi rolurile si un API foarte extins pentru a scrie boti.

De ce sa intru in comunitate?

Pentru a primi opinii informate de la membri cu experienta pe subiecte legate de cariera (companii, interviuri, freelacing, negociere) sau tehnologie (ex. AWS vs Azure, javascript vs typescript). Pentru a afla detalii din interior despre cum e sa lucrezi prin diverse platforme (Toptal, Upstack, Lemon etc).

Ce trebuie sa fac sa intru in comunitate?

Comunitatea este deschisa doar pentru profesionisti cu experienta (minim ~3 ani experienta). Pentru cofirmarea experientei se foloseste Linkedin. Profilul de Linkedin este ascuns de ceilalti membri, fiind cunoscut doar de TechPay. Daca esti interesat, intra pe pagina de comunitate si urmeaza instructiunile.